Over Lentewandeling

13 apr

Lentewandeling

Wandelen in Vosselaar naar 'Het Hof' en de 'Looypaal'.

zaterdag 13 april 2024 van 14:00 uur tot 16:00 uur

Beste Davidsfonds-vrienden,

Dit jaar gaat op zaterdag 13 april onze jaarlijkse lentewandeling door dicht bij huis, namelijk naar Vosselaar, meer bepaald naar “Het Hof” en de “Looypaal”.
Onze gids ter plaatse is Jef Florizoone, bestuurslid van DF-Vosselaar. Hij kan ons meer vertellen over het verleden en de toekomst van “Het Hof” alsook wat info meegeven aangaande de “Looypaal”.

Het Hof is een natuurgebied van 25 ha met een prachtig landhuis uit de 19e eeuw. Dit was vroeger de pastorie van de dubbelparochie Beerse-Vosselaar, die in 1776 na de scheiding van de parochies toebehoorde aan O.L.V. Vosselaar en later in privéhanden kwam. In 2017 kochten de gemeente Vosselaar en Kempens Landschap “Het Hof” om het beschermd monument te restaureren en een nieuwe bestemming te geven.

De Looypaal, ook wel Vossepaal genoemd, is een eeuwenoude grenspaal van de drie gemeenten Beerse, Turnhout en Vosselaar. Driedorpenpunt!

Praktische info
Samenkomst om 14 uur op de parking van Het Hof langs de Kapelstraat in Vosselaar.
De wandeling is ongeveer 4 km. Stevig schoeisel is aan te raden. Deelname is gratis.
Na de wandeling is er een drink in “Het Park”, Remi Lensplein 2 in Vosselaar.
Om organisatorische redenen, inschrijven voor 11 april bij Herman Lauwers via GSM 0495/56 23 96 of email lauwerscos@gmail.com
Indien je op het laatste ogenblik toch niet mee kan gaan, gelieve dan te verwittigen aub.

Van harte welkom!
Het Davidsfondsbestuur

Labels: 1 sessieActiviteitWandelingWandeling met gidsCultuurregio Kempen